Herweijerhoeve

De dieren in het zonnetje gezet

In samenwerking met de Gemeente Den Haag werken wij aan een groot project waar wij beide trots op zijn: de stad verduurzamen middels vele zonnepanelenparken bij diverse vestigingen. Zowel grote, als kleine vestigingen, zoals de Herweijerhoeve Stadsboerderij.

Deze kinderboerderij, pal aan het Zuiderpark in Den Haag, was één van de uitgekozen vestigingen in het verduurzamingsplan van de Gemeente Den Haag. Maar het is niet de enige kinderboerderij waar wij, Innova Duurzaam, verduurzamingsinstallaties hebben aangelegd. Vier andere kinderboerderijen in Den Haag zijn ook al aan de beurt geweest. En er komen er nog meer bij! Kinderboerderijen verduurzamen zijn minder grote projecten, maar desalniettemin projecten die ons veel voldoening geven. Zo doen wij iets terug voor de kleinschalige, lokale buurtplekken!

 

Twee soorten panelen aangelegd: Zonnepanelen & infraroodpanelen

Het doel van de Gemeente is om het energieverbruik van deze boerderij, maar ook de andere, zo ver mogelijk te verlagen. Dit kan door verschillende duurzame aanpassingen in acht nemen. Zo is de boerderij al voorzien van isolatiemateriaal (niet door ons). Andere duurzame maatregelen die zijn getroffen is regenwater gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten en het inzamelen van oude spullen om te recyclen. Maar om het echte verschil te maken hebben wij niet alleen zonnepanelen, maar ook infraroodpanelen aangelegd. Een investering die uiteindelijk winstgevend is.

 

  • Verdeeld over 2 daken hebben wij 49 zonnepanelen aangelegd (335 WP Solarwatt).
  • Deze zonnepanelen wekken 15.000 Kwh per jaar op. Dat is gelijk aan het jaarverbruik van 4 tot 7 huishoudens!
  • Als aanvulling hierop hebben wij ook infraroodpanelen geïnstalleerd, die een aangename warmte geven in de boerderij.

 

Zo ziet u dat een project met een gering aantal panelen toch flink wat kan opbrengen.

 

Een groen dak resulteert in tevreden personeel!

Hoewel het koeien, Babs & Kiki, en de andere dieren natuurlijk niet zoveel kan schelen, was het personeel van de Herweijerhoeve erg blij met de komst van de nieuwe verduurzamingsmaatregelen. Het personeel is ook erg positief over de aangename warmte van de infraroodpanelen. En het opwekken van eigen zonne-energie is natuurlijk een heel mooi gegeven voor een pand omringd met natuur.

De Gemeente Den Haag is zeer tevreden over hoe het gehele proces is verlopen. Zo zijn zij bijvoorbeeld te spreken over de duidelijke uitleg die wij hebben verschaft tijdens het proces en installatie.

Zo willen wij onszelf ook graag kenmerken: een dienstverlener die u ontzorgt tijdens het gehele verduurzamingstraject, en u een service biedt die u verwacht.

 

Zonnepanelen kleine vestiging

 

Als ondernemer op langer termijn winst halen uit duurzame oplossingen?

Naast dat duurzame oplossingen helemaal bij deze tijd passen én passen binnen het plaatje van maatschappelijk verantwoorden ondernemen, zijn deze maatregelen op langer termijn rendabel. Wat zijn de mogelijkheden voor mijn bedrijf en wat levert het op? Dat vraagt u zich dan vast af.

Precies hiermee kunnen wij u helpen. Wij van Innova Duurzaam zijn er voor ondernemingen die de volgende stap willen zetten in hun verduurzamingstraject. Wij bieden totaaloplossingen op maat en geven advies en begeleiding advies tijdens het gehele proces, van A tot Z.

 

Bekijk hier onze duurzame oplossingen