Grootzakelijk

Grootzakelijk

Energiekosten vormen vaak een groot deel van de totale uitgaven binnen uw bedrijf, vooral als uw onderneming veel energie verbruikt. Echter, zelfs de kleinste stappen om energie te besparen kunnen een aanzienlijke impact hebben voor bedrijven. Ontdek onze adviezen voor onmiddellijke vermindering van uw zakelijke energiekosten. Daarnaast kunt u ook zien hoe de overheid initiatieven ondersteunt om energiebesparing binnen bedrijven aan te moedigen. Wij hebben de juiste kennis over subsidie’s en hoe u deze kunt aanvragen. We geloven in samenwerking in de breedte. Dus ook met onze klanten. Zo ontstaat er voor iedere partij meerwaarde.

We starten onze samenwerking met inzicht in uw bedrijfsprocessen en de markt waar u zich in bevindt. Voor deze expertise bent u bij ons op de perfecte plek. Wij ondersteunen u in het verminderen van uw energie-uitgaven en het verduurzamen van uw onderneming.

Energieadvies op maat voor een beter rendement

Met onze duurzame energieoplossingen dragen wij bij aan het rendement van uw onderneming. Wij nemen uw energie-uitdagingen uit handen, zodat u uw energie kunt steken in uw business. Innova Energie biedt u scherpe tarieven gecombineerd met een contract op maat dat aansluit op de energiebehoeften van uw bedrijf. Wij kijken daarbij onder andere naar piekbelasting, type installatieaansluiting en energiebesparende maatregelen die direct bijdragen aan uw rendement.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons en maak een persoonlijke afspraak.

Bel ons (070 301 66 10)

Onze voordelen op een rij:
  • 100% groene stroom.
  • Scherpe energietarieven.
  • Een contract dat past bij uw onderneming.
  • Op maat gemaakte administratieve wensen.
  • Binnen 30 seconden een medewerker aan de lijn.
  • Praktische adviezen om uw huidige energieverbruik te verlagen.
  • Advies over duurzame energieoplossingen om uw rendement te verbeteren.

 


Bekijk hoe de overheid u kan helpen om energie te besparen

De overheid is gericht op het aanmoedigen van energiebesparing en CO2-reductie bij bedrijven. Om dit te realiseren, zijn diverse regelingen en verplichtingen ingesteld. Ontdek de beschikbare maatregelen en de verplichtingen die voor uw bedrijf gelden.

Dit geldt voor ondernemingen met een jaarlijks verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas.
Valt u daar ook onder? Dan verplicht artikel 2.15 van het Activiteitenbesluit u tot het implementeren van alle erkende energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Deze erkende maatregelen zijn specifiek per bedrijfstak opgesteld (uitgezonderd van glastuin­bedrijven die deelnemen aan het CO2-vereveningssysteem of deelnemers aan meerjarenafspraken voor energie-efficiëntie zijn uitgezonderd van de regeling activiteitenbesluit).

Wet Millieubeheer

Elke ondernemer wordt geconfronteerd met de noodzaak van energiebesparing. Het verminderen van energieverbruik is niet alleen voordelig voor het milieu, maar het kan ook financieel voordeel opleveren. Mogelijk bent u volgens de Wet milieubeheer verplicht om actieve maatregelen te nemen voor energiebesparing.  Wilt u weten of én hoe u moet voldoen aan de energiebesparings- en informatieplicht?

Energiebesparingsplicht en Informatieplicht
Wat betekent de informatieplicht voor energiebesparing? Dit vereist dat u elke vier jaar een rapportage via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) indient. In deze rapportage dient u te bewijzen dat uw bedrijf alle erkende energiebesparende maatregelen, die specifiek voor uw sector gelden, heeft toegepast. De overheid zal deze naleving controleren en kan sancties opleggen bij niet-naleving.

Check zelf met de wetchecker van de overheid of u voldoet aan de juiste voorwaarden.
We kunnen u helpen en adviseren bij dit soort vragen. Onze adviseurs van Innova duurzaam staan voor u klaar.

Overheid Wet Checker

https://www.rvo.nl/onderwerpen/energiebesparingsplicht-2023/eml

04
jan

6 subsidies en fiscale regelingen voor bedrijven om te besparen op zonnepanelen

Bekijk meer
05
jan

Alles over het energienetwerk en netbeheer

Bekijk meer