Werkt u als ZZP-er?

ZZP

Werkt u vanuit uw eigen woning? Check of je zakelijk of perticulier wilt afsluiten.

Als je als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) werkt, kun je kiezen tussen een zakelijk energiecontract of een particulier energiecontract.
Dus ook als je als zzp’er vanuit huis werkt, kun je een zakelijk contract nemen. Het verschil tussen zakelijke en particuliere energiecontracten heeft te maken met de hoeveelheid energie je verbruikt en wanneer je dat doet. Bedrijven gebruiken meestal overdag veel energie, terwijl niet-zakelijke consumenten vooral ’s avonds energie verbruiken.

Hoewel je bij een zakelijk energiecontract de btw kunt aftrekken, betekent dat niet automatisch dat het voordelig is.  De btw die je kunt aftrekken is niet standaard inbegrepen in de prijs, zoals bij particuliere contracten wel het geval is. Als zzp’er die vanuit huis werkt, kun je dus wel de btw aftrekken voor het energieverbruik thuis. Als je woonadres bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd, kun je het deel van de btw aftrekken dat voor zakelijk gebruik is.

Heb je wel een zakelijk contract nodig? Als zzp’er wordt het eigenlijk pas gunstig om een zakelijk contract te hebben als je energieverbruik aanzienlijk toeneemt. Als particuliere gebruiker heb je meestal een aansluiting van 3 x 25 ampère, terwijl zakelijke gebruikers beschikken over 3 x 80 ampère.

De voorwaarden voor zakelijke energiecontracten voor zzp’ers bieden nu wettelijk dezelfde bescherming als particuliere contracten.

Let dus op de volgende zaken bij het maken van jouw keuze
– Verbruik: Als je minder dan 5000 m3 gas en 10.000 kWh stroom per jaar verbruikt, is een particulier energiecontract meestal voordeliger.
– Tijdstippen van energie afnemen
– type aansluiting

Kies voor een particulier contract

Kies voor een particulier contract

Sluit nu een particulier contract af als ZZP’er

Bereken uw termijnbedrag in 60 seconden

 

Ons scherpe ZZP aanbod bereken je hieronderSluit nu uw zakelijke contract af!

Wilt u verduurzamen als ZZP-er?
Neem dan contact op mijn Innova Duurzaam.

Neem contact met ons op!