Sportvereniging of sportstichting

Zonnepanelen sportvereniging of sportstichting

Voor een sportvereniging of -stichting ligt de prioriteit niet bij energiezaken. U heeft uw energie hard genoeg nodig om sporters te werven en behouden, vrijwilligers te mobiliseren, sponsoren te vinden en de kosten te verminderen. Met zonnepanelen nemen wij uw energiezorgen uit handen en bieden wij u een duurzame oplossing om uw energiekosten terug te dringen én rendement te behalen voor de kern van uw vereniging: sporten.

Interessante regelingen voor maximaal rendement

Als u een sportvereniging of -stichting heeft met een kleinverbruikaansluiting kunt u twee belangrijke regelingen combineren waarmee u maximaal rendement uit uw zonnepanelen kunt halen: de subsidie Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) en de salderingsregeling.

EDS

De EDS dekt een bepaald percentage van de kosten voor de aanschaf van een zonnepanelensysteem; arbeidskosten zijn niet subsidiabel. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen is 30% en voor sportstichtingen 15%. Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van het wel of niet afdragen van btw.

Als betrokken vereniging of stichting kunt u deze subsidieregeling combineren met de salderingsregeling. Zo kunt u als sportvereniging of -stichting een mooi rendement behalen op de investering in zonnepanelen.

Grootverbruikaansluiting? SDE+

Heeft u een sportvereniging of -stichting met een grootverbruikaansluiting? Dan komt u in aanmerking voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+), wat inhoudt dat u de eerste vijftien jaar gegarandeerd een bedrag per opgewekte kWh ontvangt. Dit bedrag kan in veel gevallen zelfs de initiële investering dekken.


Doe de gratis dakscan

Zonnepanelen op uw dak? Met onze digitale dakscan krijgt u direct inzicht in passende mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Op onze dakscan volgt altijd een voorstel op maat. Doe nu de dakscan!
Wij komen graag op locatie bij u langs om uit te zoeken wat voor uw bedrijf of organisatie technisch en financieel haalbaar is. Ook adviseren wij u in de mogelijke fiscale regelingen en verstandige keuzes vanuit besparing en rendementseisen.

Terug naar zakelijke zonnepanelen
 

Bellen is sneller

Binnen 30 seconden advies of hulp nodig? Wij helpen u graag!