Zonnepanelen sportvereniging of sportstichting

Voor een sportvereniging of -stichting ligt de prioriteit niet bij energiezaken. U heeft uw energie hard genoeg nodig om sporters te werven en behouden, vrijwilligers te mobiliseren, sponsoren te vinden en de kosten te verminderen. Innova Duurzaam neemt uw energiezorgen uit handen en biedt u een duurzame zonoplossing op maat om uw energiekosten terug te dringen én rendement te behalen voor de kern van uw vereniging: sporten.

 

Interessante regelingen voor maximaal rendement

Als u een sportvereniging of -stichting heeft met een kleinverbruikaansluiting kunt u twee belangrijke regelingen combineren waarmee u maximaal rendement uit uw zonnepanelen kunt halen: de subsidie Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties en de salderingsregeling.

 

▶ BOSA-regeling

De BOSA-regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en het onderhoud van uw sportaccommodatie. Indien u hierbij investeert in energiebesparende maatregelen, krijgt u boven op de 20% een aanvullende subsidie van maximaal 10%. Niet alleen profiteert u van een totale subsidie van maximaal 30%, ook ervaart u de energiebesparende voordelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor energiezuinige investeringen zoals LED verlichting installaties, warmtepompen, HR-glas of isolatie van wanden, vloeren en daken van bestaande sportaccommodaties. De subsidie is tevens van toepassing op de aanschaf van zonnepanelen.

Als betrokken vereniging of stichting kunt u deze subsidieregeling combineren met de salderingsregeling. Zo kunt u als sportvereniging of -stichting een mooi rendement behalen op de investering in zonnepanelen.

➜ Lees hier meer over de BOSA-subsidie

 

▶ Grootverbruikaansluiting? SDE++

Heeft u een sportvereniging of -stichting met een grootverbruikaansluiting? Dan komt u in aanmerking voor de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE++), wat inhoudt dat u de eerste vijftien jaar gegarandeerd een bedrag per opgewekte kWh ontvangt. Dit bedrag kan in veel gevallen zelfs de initiële investering dekken.

➜ Lees hier meer over de SDE++


 

Doe de gratis dakscan

Zonnepanelen op uw dak? Met onze digitale dakscan krijgt u direct inzicht in passende mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Op onze dakscan volgt altijd een voorstel op maat. Doe nu de dakscan!




Wij komen graag op locatie bij u langs om uit te zoeken wat voor uw bedrijf of organisatie technisch en financieel haalbaar is. Ook adviseren wij u in de mogelijke fiscale regelingen en verstandige keuzes vanuit besparing en rendementseisen.

 

Lees meer over zonnepanelen voor sportclubs:

Steeds meer sportverenigingen duurzamer door zonnepanelen

 


Terug naar zakelijke zonnepanelen