Innova Dynamic Pricing voor u

Wat is Innova Dynamic Pricing?

Ons nieuwe product ‘Innova Dynamic Pricing’ voor particulier is beschikbaar! Met dit product sluit u een energiecontract af met dynamische prijzen. Dat zijn energieprijzen die meebewegen met de marktprijs voor energie. Voor gas wijzigen deze dagelijks, en voor stroom zelfs elk uur! Met dit innovatieve product bieden wij onze klanten de mogelijkheid om op een slimme manier te kunnen besparen op de energiekosten en een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. 

Dynamische energieprijzen die meebewegen met de markt Vul in en bekijk uw aanbod met dynamische prijzen

Bij Innova Dynamic Pricing worden energieprijzen bepaald op basis van verschillende factoren, zoals het tijdstip van de dag, de dag van de week, het seizoen en de vraag naar energie op dat moment. Hierdoor kunnen wij flexibeler omgaan met het aanbod en de vraag naar energie, en kunnen wij onze klanten lagere energietarieven bieden op momenten waarop er minder vraag is naar energie.  

Voor u als klant betekent dit dat de energierekening zal variëren afhankelijk van de hoeveelheid energie die u verbruikt en de prijs van energie op dat moment. Wanneer de energieprijzen laag zijn, kunt u besparen door op dat moment de wasmachine te laten draaien. Is de energieprijs hoog? Dan kunt u beter even wachten.  

Een ander voordeel van Innova Dynamic Pricing is dat u op elk gewenst moment uw energiecontract kunt omzetten naar een contract met vaste tarieven. En dat geheel zonder opzegboete!  

Met Innova Dynamic Pricing kunt u dus optimaal genieten van flexibiliteit en duurzame energie. 

Klantenportaal met Dynamic Pricing

Heeft u een energiecontract met dynamische prijzen? Via onderstaande knop komt u in uw klantenportaal.

Innova Dynamic Pricing klantenportaal

 

Innova Dynamic Pricing voor ondernemers

Naast Dynamic Pricing voor particulieren, bieden wij dit ook voor zakelijk gebruik aan. Wilt u duurzaam ondernemen met Dynamic Pricing? Klik hieronder.

Innova Dynamic Pricing zakelijk

 


 

Wat zijn de voor- en nadelen van Dynamic Pricing?

Voordelen:

  • Uw leveringstarief beweegt mee met de marktprijs, dus u betaalt nooit te veel
  • U betaalt alleen voor de daadwerkelijke geleverde hoeveelheid energie
  • U kunt invloed uitoefenen op uw energieverbruik door het verbruik gedeeltelijk te verplaatsen naar ‘goedkope’ uren in de markt
  • Bij een dalende energiemarkt dalen uw leveringstarieven mee

Nadelen:

  • De kosten in de wintermaanden zijn vaak fors hoger dan in de zomermaanden door hoog gasverbruik
  • Uw maandfacturen zijn iedere maand anders
  • Teruglevering is niet mogelijk
  • Bij een stijgende energiemarkt stijgen uw leveringstarieven mee

 


 

Dynamic Pricing

Hoe werkt salderen met Dynamic Pricing

Met Innova Dynamic Pricing kunt u profiteren van salderen, een handige manier om uw energiekosten te verlagen. Salderen houdt in dat u de energie die u opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen kunt verrekenen met de energie die u verbruikt. Dit betekent dat wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt, het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. In ruil daarvoor ontvangt u een vergoeding of tegoed op uw energierekening.

Met Dynamic Pricing wordt salderen nog interessanter. Aangezien de energieprijzen fluctueren op basis van de markt, kunt u uw overtollige energie terugleveren op momenten waarop de energieprijzen hoog zijn. Op die manier krijgt u een hogere vergoeding voor uw opgewekte energie. U kunt dus nog meer besparen op uw energiekosten en uw duurzame inspanningen worden extra beloond.

Door te kiezen voor Dynamic Pricing met salderen, kunt u dus niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Waarom is een slimme meter verplicht?

Een vereiste is het hebben van een slimme meter. Het is namelijk essentieel voor ons om nauwkeurig te kunnen vaststellen wanneer iemand elektriciteit en gas verbruikt. Alleen met een slimme meter kunnen we deze metingen goed uitvoeren.

Bovendien zijn we van mening dat dynamische energietarieven noodzakelijk zijn voor de verduurzaming van het energienet. Klanten moeten worden beloond wanneer ze energie verbruiken op momenten waarop er veel energie beschikbaar is, zoals op een zonnige middag wanneer de zonnepanelen een hoogtepunt bereiken in energieproductie. Ook deze beloningen kunnen alleen worden vastgesteld met behulp van een slimme meter.

Hoe werkt de facturatie?

Normaal gesproken is uw termijnbedrag gebaseerd op het verbruik over een heel jaar gedeeld door 12 om op een gemiddeld maandbedrag uit te komen dat iedere maand hetzelfde is.

Bij dynamische prijzen proberen wij zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten te blijven. Door stookkosten zal het verbruik waarschijnlijk ook hoger zijn in de winter dan in de zomer.
De rekening verschilt dus ook per maand.

Omdat u uw energie vooruit betaalt, schatten wij eerst in hoeveel u de volgende maand zal verbruiken. En we maken een inschatting van de energieprijzen van de volgende maand.

Wat is Dynamic Pricing

Energiecontracten met dynamische prijzen zijn gekoppeld aan de directe prijzen van de markt. Ook wel de spotmarkten voor elektriciteit (EPEX) en gas (LEBA). Dit betekent dat de prijzen een dag van tevoren worden vastgesteld, of zelfs per uur. Door hier slim op in te spelen kunt u energiekosten besparen en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Als energiemaatschappij bieden wij onze klanten de mogelijkheid om te profiteren van deze innovatieve manier van energieprijzen.

Naast dat de energieprijzen zijn gekoppeld aan de markt, zijn er nog andere factoren van invloed. Denk hierbij aan het tijdstip van de dag, de dag van de week, het seizoen en de vraag naar energie op dat moment. Bij dit prijsmodel wordt de prijs van energie niet vastgesteld op basis van een vaste prijs per kWh, zoals bij traditionele energietarieven.