Persberichten


PERSBERICHT – 15/09/2023


DEN HAAG, 18 september 2023 –

Energiesector maakt geld vrij voor voortzetting Noodfonds

Energieleveranciers hebben 20 miljoen euro toegezegd om het Tijdelijk Noodfonds Energie voort te zetten. Ze hopen hiermee het kabinet aan te sporen tot een financiële bijdrage op Prinsjesdag. Het noodfonds, dat eerder dit jaar stopte, is bedoeld als financieel vangnet voor mensen die hun energierekening niet kunnen betalen, vooral met de winter op komst. De voorzitter van brancheorganisatie Energie-Nederland meldt dat de betalingsachterstanden blijven oplopen en dat gerichte ondersteuning noodzakelijk is. Het fonds heeft al 45.000 huishoudens geholpen en 41 miljoen euro uitgekeerd. De eenmalige bijdrage van 20 miljoen is toegezegd door zeven grote energieleveranciers, waaronder Innova Energie.

Voor meer informatie over het Noodfonds bij Innova Energie kunt u contact opnemen met:

pers@innovaenergie.nl

ANP. (2023, September 15). Energiesector maakt geld vrij voor voortzetting Noodfonds. bnr.nl. https://www.bnr.nl/nieuws/financieel/10525309/energiesector-maakt-geld-vrij-voor-voortzetting-noodfonds


PERSBERICHT – 22/08/2023


DEN HAAG, 28 augustus 2023 –

AZ Vrouwen verwelkomt shirtpartner Innova Energie B.V.
ALKMAAR- AZ is enthousiast om Innova Energie te verwelkomen als shirtpartner van de AZ Vrouwen. Het partnerschap is dinsdag officieel vastgelegd voor de komende drie seizoenen in het AFAS Stadion. Binnenkort is het logo van Innova Energie te zien op de rug van het officiële damesshirt.

Innova Energie is een vooraanstaande speler met dertien jaar ervaring op zowel de zakelijke als particuliere energiemarkt. Net als de eerder gepresenteerde hoofdpartner Zemovi levert Innova Energie een actieve bijdrage aan de energietransitie. Met de nadruk op innovatie past de samenwerking perfect bij de ambities van de AZ Vrouwen.

Eenhoorn: ‘Verheugd om krachten te bundelen’Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ: “Wij zijn verheugd om de krachten te bundelen met een onderneming als Innova Energie die de passie en vastberadenheid van onze speelsters en staf weerspiegelt. De positieve gesprekken zijn omgezet in een daadkrachtig partnership, waarbij we ernaar uitkijken om met elkaar een verdere verduurzaming van de club voort te zetten en te bouwen aan de toekomst van het vrouwenvoetbal.” 

Koster: ‘Mooie bevestiging’De Commercieel Directeur van AZ, Michael Koster, voegt toe: “Het conformeren van Innova Energie aan de ontwikkeling die wij voor ogen hebben met de AZ Vrouwen is een mooie bevestiging op het plan dat er ligt. Wij zijn dankbaar dat Innova Energie vanaf heden hieraan deelneemt en we samen kunnen gaan bouwen aan een duurzame toekomst voor het vrouwenvoetbal.”

Wessels Boer: ‘Sport als verbinder’Eelco Wessels Boer, CEO van Innova Energie, deelt zijn enthousiasme: “De samenwerking met AZ is een mijlpaal waar we trots op zijn. Innova Energie gelooft sterk in de kracht van sport als verbinder. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de groei van het vrouwenvoetbal en om passie, inzet en energie samen te laten komen op en naast het veld.”

Badloe: ‘Samen bouwen’Achmed Badloe, Commercieel Directeur van Innova Energie, voegt toe: “In het hart van voetbal en de energiewereld schittert een gedeelde ambitie: bij AZ en Innova Energie draait het niet alleen om het heden, maar ook om een duurzame toekomst. Terwijl zij op het veld grenzen verleggen, regelt Innova Energie alle energiezaken van A tot Z. Samen bouwen we aan morgen.”

 

Voor meer informatie over Innova Energie en het nieuwe energiecontract met dynamische prijzen kunt u contact opnemen met:

 

pers@innovaenergie.nl

 


PERSBERICHT – 26/06/2023


DEN HAAG, 26 juni 2023 –

Innova Energie is eerste leverancier met vaste-, variabele- én dynamische prijzen voor particulieren.

Innova Energie, een energieleverancier met ruim 12 jaar ervaring, kondigt met trots de lancering aan van een gloednieuw keuzepakket voor particulieren. Als eerste leverancier op de Nederlandse energiemarkt

Traditioneel gezien boden energieleveranciers óf alleen vaste energiecontracten aan, waarbij de prijzen gedurende de gehele looptijd van het contract vastliggen, óf alleen energiecontracten met dynamische prijzen, waarbij de tarieven fluctueren op basis van de marktomstandigheden. Innova Energie zet een belangrijke stap vooruit door beide opties naast elkaar aan te bieden voor consumenten.

Klanten hebben nu de vrijheid om te kiezen voor een vaste looptijd van 1 tot 3 jaar, waardoor ze zekerheid hebben over hun energiekosten gedurende die periode. Of bij dezelfde energieleverancier de afweging kunnen maken om te kiezen voor een contract met dynamische prijzen die reageren op veranderingen in de energiemarkt en kunnen leiden tot lagere kosten op bepaalde momenten.

“Dit is een primeur in de energiebranche.”, zegt Eelco Wessels Boer, CEO van Innova Energie. “We begrijpen dat klanten verschillende behoeften hebben als het gaat om hun energiecontracten. Met de introductie van dit nieuwe contract willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om de beste keuze te maken die aansluit bij hun individuele voorkeuren en omstandigheden.”

Bij een dynamisch energiecontract variëren de stroomprijzen elk uur en de gasprijzen elke dag. Dit zijn inkoopprijzen voor stroom en gas met een vaste opslag. Wat betekent dat klanten direct kunnen profiteren van een prijsdaling, terwijl bij een prijsstijging ook direct de hogere prijzen worden betaald.

Voor de klant betekent dit dat de energierekening bij dynamische prijzen zal variëren afhankelijk van de hoeveelheid energie die wordt verbruikt én de prijs van energie op dat moment. Wanneer de energieprijzen laag zijn, kan er bespaard worden door op dat moment de wasmachine te laten draaien. Als de energieprijs hoog is, kan met beter even wachten. Op sommige momenten kan het zelfs voorkomen dat energieprijzen negatief worden. Bijvoorbeeld wanneer het hard waait of de zon schijnt.

Een ander voordeel van Innova Dynamic Pricing is dat de klant op elk gewenst moment het energiecontract kan omzetten naar een contract met vaste tarieven, zonder enige opzegboete.

In de eerste 6 maanden van 2023 lag de gemiddelde prijs bij dynamische energieprijzen onder de prijzen van andere energiecontracten. Bovendien rekenen aanbieders van energie, waarbij de prijzen langer vaststaan, altijd wat extra om zichzelf te beschermen tegen onverwachte prijsstijgingen. Bij een dynamisch tarief is dat niet nodig.

Innova Energie blijft zich inzetten voor innovatie en klantgerichtheid. Een voorbeeld van deze toewijding is het nieuwe energiecontract met dynamische prijzen toevoegen aan het bestaande aanbod. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de energie-industrie.

Voor meer informatie over Innova Energie en het nieuwe energiecontract met dynamische prijzen kunt u contact opnemen met:

 

pers@innovaenergie.nl

 


PERSBERICHT – 22/12/2021


DEN HAAG, 22 december 2021 – Innova Energie neemt klanten failliet Sepa Green Energy BV over

Energieleverancier Innova Energie uit Den Haag neemt de klanten over van het failliete Sepa Green Energy. Het gaat om ongeveer eenentwintig duizend klanten, zowel particulieren als klein zakelijke klanten. Innova Energie heeft besloten het merk Sepa Green Energy in stand te houden en de huidige medewerkers van Sepa Green Energy een baan aan te bieden.

Innova Energie levert op dit moment reeds aan meer dan 100.000 klanten gas en groene stroom. Met de overname van de 21.000 Sepa Green Energy klanten vergroot Innova Energie zijn positie in de Nederlandse markt. Het merk Sepa Green Energy is een waardevolle aanvulling voor de groei ambities van Innova Energie. Middels deze overname voorkomen we dat klanten in de restverdeling komen en kunnen zowel klanten als partners de hun bekende gezichten als aanspreekpunt houden. De klanten komen in eerste instantie op een variabel tarief, waarbij er speciaal voor de huidige Sepa Green Energy klanten die een vast gascontract hadden, extreme tariefverhogingen beperkt blijven.

 

Voor vragen: pers@sepagreen.nl

 

 


PERSBERICHT – 10/12/2020


DEN HAAG, 10 december 2020 – ADO Den Haag en Innova Energie zetten de banden voort!

De samenwerking tussen Innova Energie en ADO Den Haag krijgt een vervolg. Beide partijen tekenden onlangs een nieuw contract, waardoor de Haagse energieleverancier ook in het nieuwe jaar stroom en gas blijft leveren aan het Cars Jeans Stadion. Bovendien verlengde Innova Energie haar Sky Lounge met minimaal één jaar.

Dat ADO Den Haag en Innova Energie een goede match zijn wordt onderstreept door het feit dat beide partijen al sinds 2016 aan elkaar verbonden zijn door middel van verschillende partnerships en evenementen, als jeugdsponsor, energieleverancier en Sky Lounge-houder in het Cars Jeans Stadion.

Gert-Jan Bunt, Commercieel Directeur van ADO Den Haag, is dan ook erg content met de verlenging van Innova Energie. “We zijn als club trots dat we ook in 2021 nauw verbonden zullen zijn aan Innova Energie. Dit mooie Haagse bedrijf geeft ons al jaren energie, zowel letterlijk als figuurlijk. We hopen dat we onze samenwerking in de komende jaren verder kunnen intensiveren.”

“Aangezien topsport niet zonder energie kan willen wij juist in deze tijd onze jarenlange samenwerking met ADO Den Haag voortzetten”, reageert Commercieel Directeur Eelco Wessels Boer namens Innova Energie. “Hopelijk kunnen we in 2021 weer genieten van de gastvrijheid bij ADO Den Haag en veel mooie wedstrijden in het Cars Jeans Stadion bezoeken.”

 


PERSBERICHT – 5/10/2020


DEN HAAG, 5 oktober 2020 – Met genoegen kondigt Innova Energie de nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie aan. Met ingang van 1 augustus 2020 is Sustainable Buildings B.V. overgenomen door de Innova Groep.

Sustainable Buildings is een jong, prijswinnend software bedrijf, dat een gebruiksvriendelijk energie management systeem voor gebouwen levert. Deze overname is dan ook een perfecte aanvulling op de huidige (duurzame) energieoplossingen die Innova Energie aanbiedt.

Innova Energie geeft middels haar 10 jaar ervaring in duurzame energie Sustainable Buildings een extra boost aan senioriteit. Hierdoor kunnen zij nog beter inspelen op de markt, wensen in kaart brengen en hun software nóg sneller en verder ontwikkelen.

Voor klanten van Sustainable Buildings en Innova Energie verandert er voorlopig niets.

Vragen?
Indien u vragen heeft over dit bericht kunt u contact opnemen met Sustainable Buildings via info@sustainablebuildings.nl. Klanten van Innova Energie kunnen ook altijd terecht bij de klantenservice via klantenservice@innovaenergie.nl.

 

 


PERSBERICHT – 30/09/2020


DEN HAAG, 30 september 2020 – Op 11 juni 2020 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete van 1.250.000,- opgelegd aan Innova Energie. De ACM vindt dat Innova Energie in 2017 onredelijke opzegvergoedingen in rekening heeft gebracht aan ondernemers die voor hun eigen woonhuis energie afnemen. Innova Energie vindt de boete onterecht omdat de ACM pas in 2019 aan alle energieleveranciers haar nieuwe normuitleg kenbaar heeft gemaakt. Wij hebben om die reden besloten in beroep te gaan.

Energielevering aan ondernemers op hun eigen woonhuis

Tot april 2019 heeft Innova Energie aan ondernemers die vanuit hun eigen woonhuis zakelijke activiteiten verrichten de mogelijkheid geboden om te kiezen tussen een zakelijk contract (met bijbehorende voordelen) of een particulier contract. De keuze was aan de ondernemer.

Nieuwe normuitleg

Pas in april 2019 heeft de ACM aan alle energieleveranciers haar nieuwe normuitleg kenbaar gemaakt, en aangegeven dat er aan ondernemers op hun eigen woonhuis geen energiecontract met zakelijke voorwaarden mag worden aangeboden.

Vanaf april 2019 heeft Innova Energie haar wervingsproces zodanig ingericht dat aan nieuwe klanten die voor hun eigen woonhuis energie afnemen, geen energiecontract met zakelijke voorwaarden wordt aangeboden. Daarnaast heeft Innova Energie bij bestaande klanten die voor hun eigen woonhuis energie afnemen en met een energiecontract met zakelijke voorwaarden de contractvoorwaarden gewijzigd naar particuliere voorwaarden.

In beroep

Wij vinden dat de opgelegde boete onterecht is, onder andere omdat de ACM haar nieuwe normuitleg niet met terugwerkende kracht kan toepassen op ondernemers die geen klant meer zijn. Dit is in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Daarnaast vinden wij dat de ACM geen bevoegdheid heeft om een boete op te leggen omdat Innova Energie – zoals de wet voorschrijft – altijd redelijke voorwaarden heeft gehanteerd, en alleen in energiecontracten voor bepaalde tijd een redelijke opzegvergoedingen heeft opgenomen.

Wij hebben daarom besloten in beroep te gaan.

Vragen?

Bent u klant bij Innova Energie en heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt onze klantenservice bereiken per e-mail via klantenservice@innovaenergie.nl.