Persberichten


PERSBERICHT – 22/12/2021


DEN HAAG, 22 december 2021 – Innova Energie neemt klanten failliet Sepa Green Energy BV over

Energieleverancier Innova Energie uit Den Haag neemt de klanten over van het failliete Sepa Green Energy. Het gaat om ongeveer eenentwintig duizend klanten, zowel particulieren als klein zakelijke klanten. Innova Energie heeft besloten het merk Sepa Green Energy in stand te houden en de huidige medewerkers van Sepa Green Energy een baan aan te bieden.

Innova Energie levert op dit moment reeds aan meer dan 100.000 klanten gas en groene stroom. Met de overname van de 21.000 Sepa Green Energy klanten vergroot Innova Energie zijn positie in de Nederlandse markt. Het merk Sepa Green Energy is een waardevolle aanvulling voor de groei ambities van Innova Energie. Middels deze overname voorkomen we dat klanten in de restverdeling komen en kunnen zowel klanten als partners de hun bekende gezichten als aanspreekpunt houden. De klanten komen in eerste instantie op een variabel tarief, waarbij er speciaal voor de huidige Sepa Green Energy klanten die een vast gascontract hadden, extreme tariefverhogingen beperkt blijven.

 

Voor vragen: pers@sepagreen.nl

 

 


PERSBERICHT – 10/12/2020


DEN HAAG, 10 december 2020 – ADO Den Haag en Innova Energie zetten de banden voort!

De samenwerking tussen Innova Energie en ADO Den Haag krijgt een vervolg. Beide partijen tekenden onlangs een nieuw contract, waardoor de Haagse energieleverancier ook in het nieuwe jaar stroom en gas blijft leveren aan het Cars Jeans Stadion. Bovendien verlengde Innova Energie haar Sky Lounge met minimaal één jaar.

Dat ADO Den Haag en Innova Energie een goede match zijn wordt onderstreept door het feit dat beide partijen al sinds 2016 aan elkaar verbonden zijn door middel van verschillende partnerships en evenementen, als jeugdsponsor, energieleverancier en Sky Lounge-houder in het Cars Jeans Stadion.

Gert-Jan Bunt, Commercieel Directeur van ADO Den Haag, is dan ook erg content met de verlenging van Innova Energie. “We zijn als club trots dat we ook in 2021 nauw verbonden zullen zijn aan Innova Energie. Dit mooie Haagse bedrijf geeft ons al jaren energie, zowel letterlijk als figuurlijk. We hopen dat we onze samenwerking in de komende jaren verder kunnen intensiveren.”

“Aangezien topsport niet zonder energie kan willen wij juist in deze tijd onze jarenlange samenwerking met ADO Den Haag voortzetten”, reageert Commercieel Directeur Eelco Wessels Boer namens Innova Energie. “Hopelijk kunnen we in 2021 weer genieten van de gastvrijheid bij ADO Den Haag en veel mooie wedstrijden in het Cars Jeans Stadion bezoeken.”

 


PERSBERICHT – 5/10/2020


DEN HAAG, 5 oktober 2020 – Met genoegen kondigt Innova Energie de nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie aan. Met ingang van 1 augustus 2020 is Sustainable Buildings B.V. overgenomen door de Innova Groep.

Sustainable Buildings is een jong, prijswinnend software bedrijf, dat een gebruiksvriendelijk energie management systeem voor gebouwen levert. Deze overname is dan ook een perfecte aanvulling op de huidige (duurzame) energieoplossingen die Innova Energie aanbiedt.

Innova Energie geeft middels haar 10 jaar ervaring in duurzame energie Sustainable Buildings een extra boost aan senioriteit. Hierdoor kunnen zij nog beter inspelen op de markt, wensen in kaart brengen en hun software nóg sneller en verder ontwikkelen.

Voor klanten van Sustainable Buildings en Innova Energie verandert er voorlopig niets.

Vragen?
Indien u vragen heeft over dit bericht kunt u contact opnemen met Sustainable Buildings via info@sustainablebuildings.nl. Klanten van Innova Energie kunnen ook altijd terecht bij de klantenservice via klantenservice@innovaenergie.nl.

 

 


PERSBERICHT – 30/09/2020


Reactie Innova Energie op boetebesluit Autoriteit Consument & Markt

DEN HAAG, 30 september 2020 – Op 11 juni 2020 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete van 1.250.000,- opgelegd aan Innova Energie. De ACM vindt dat Innova Energie in 2017 onredelijke opzegvergoedingen in rekening heeft gebracht aan ondernemers die voor hun eigen woonhuis energie afnemen. Innova Energie vindt de boete onterecht omdat de ACM pas in 2019 aan alle energieleveranciers haar nieuwe normuitleg kenbaar heeft gemaakt. Wij hebben om die reden besloten in beroep te gaan.

Energielevering aan ondernemers op hun eigen woonhuis

Tot april 2019 heeft Innova Energie aan ondernemers die vanuit hun eigen woonhuis zakelijke activiteiten verrichten de mogelijkheid geboden om te kiezen tussen een zakelijk contract (met bijbehorende voordelen) of een particulier contract. De keuze was aan de ondernemer.

Nieuwe normuitleg

Pas in april 2019 heeft de ACM aan alle energieleveranciers haar nieuwe normuitleg kenbaar gemaakt, en aangegeven dat er aan ondernemers op hun eigen woonhuis geen energiecontract met zakelijke voorwaarden mag worden aangeboden.

Vanaf april 2019 heeft Innova Energie haar wervingsproces zodanig ingericht dat aan nieuwe klanten die voor hun eigen woonhuis energie afnemen, geen energiecontract met zakelijke voorwaarden wordt aangeboden. Daarnaast heeft Innova Energie bij bestaande klanten die voor hun eigen woonhuis energie afnemen en met een energiecontract met zakelijke voorwaarden de contractvoorwaarden gewijzigd naar particuliere voorwaarden.

In beroep

Wij vinden dat de opgelegde boete onterecht is, onder andere omdat de ACM haar nieuwe normuitleg niet met terugwerkende kracht kan toepassen op ondernemers die geen klant meer zijn. Dit is in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Daarnaast vinden wij dat de ACM geen bevoegdheid heeft om een boete op te leggen omdat Innova Energie – zoals de wet voorschrijft – altijd redelijke voorwaarden heeft gehanteerd, en alleen in energiecontracten voor bepaalde tijd een redelijke opzegvergoedingen heeft opgenomen.

Wij hebben daarom besloten in beroep te gaan.

Vragen?

Bent u klant bij Innova Energie en heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt onze klantenservice bereiken per e-mail via klantenservice@innovaenergie.nl.