Financiële voordelen

Voordelen zonnepanelen zakelijk groot

  • SDE++

Kort samengevat zorgt de SDE++ ervoor dat u in de eerste vijftien jaar na installatie van uw zonnepanelensysteem gegarandeerd een bedrag per kWh ontvangt. Middels het onderstaande filmpje krijgt u alvast wat meer uitleg over de SDE++

 

  • Teruglevering

Wekt u meer energie op dan u verbruikt, dan kunt u energie terugleveren. Voor u dit doet moet u dit wel aangeven bij uw netbeheerder en energieleverancier.

 

Ga naar zonnepanelen icm grootverbruikaansluiting

Voordelen zonnepanelen zakelijk klein

  • KIA

Wanneer u investeert in bedrijfsmiddelen zoals zonnepanelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

  • EIA

Als u investeert in energie, kunt u dit in sommige gevallen aftrekken. De energieinvesteringsaftrek is alleen van toepassing als uw zonnepanelensysteem een vermogen groter dan 25.000 wattpiek heeft.

  • Salderen

Salderen is het kunnen verrekenen van zelf opgewekte stroom uit zonnepanelen, met de ingekochte stroom tegen inkoopsprijs inclusief energiebelasting (EB) en de opslag duurzame energie (ODE), en in het geval van particulieren ook de BTW.

 

Ga naar zonnepanelen icm kleinverbruikaansluiting

Voordelen zonnepanelen sportvereniging of sportstichting

  • EDS

De susidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) dekt een bepaald percentage van de kosten voor de aanschaf van een zonnepanelensysteem; arbeidskosten zijn niet subsidiabel. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen is 30% en voor sportstichtingen 15%. Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van het wel of niet afdragen van btw.

 

Ga naar zonnepanelen icm sportvereniging

Voordelen zonnepanelen woning

  • Salderen en btw teruggaaf

Salderen is het kunnen verrekenen van zelf opgewekte stroom uit zonnepanelen, met de ingekochte stroom tegen inkoopsprijs inclusief energiebelasting (EB) en de opslag duurzame energie (ODE), en in het geval van particulieren ook de btw.


Doe de gratis dakscan

Zonnepanelen op uw dak? Met onze digitale dakscan krijgt u direct inzicht in passende mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Op onze dakscan volgt altijd een voorstel op maat. Doe nu de dakscan! 


Ga naar zonnepanelen icm woningen