Innova Duurzaam Project: Peugeot DAVO Kerketuinen

Vergroenen van de Peugeot dealer: het tweede project

In opdracht van de Riva-Groep hebben wij een groots project mogen uitvoeren, een project waar wij en de opdrachtgever zelf trots op zijn: het realiseren van royale zonnepanelenparken bij drie vestigingen. De Peugeot DAVO dealer Kerketuinen in Den Haag is er één van.

 

Met onder andere de succesvolle komst van hybride en full electric auto’s kunnen we in de automotive branche niet meer om de duurzame revolutie heen

– Riva groep

Na de energiebesparende maatregelen die de Riva-groep heeft getroffen, was het tijd voor de volgende stap: zelf energie opwekken door middel van 3.500 zonnepanelen (!), verdeeld over drie vestigingen. Met een zonnepanelenproject als deze is het zeker dat je behoort tot één van de meest vooruitstrevende bedrijven van Nederland als het gaat om duurzaamheid. Eén van de vestigingen nemen we hier onder de loep.

➔ Bekijk hier eerste zonnepanelenproject voor de Riva-groep

 

Een goed begin is het halve werk

Zoals bij alle zonnepanelenprojecten die wij uitvoeren, beginnen wij met een haalbaarheidscheck. Wat is er mogelijk? En wat zijn de inkomsten die gegenereerd kunnen worden? Een niet onbelangrijk gegeven voor de klant. Het dak bij de Peugeot DAVO Dealer Kerketuinen heeft een groot oppervlakte, waar na berekening en uittekening 840 zonnepanelen passen. Een groot aantal waarmee de klant behoorlijk veel kWh aan zonne-energie kan opwekken. Met een aantal factoren moet rekening gehouden worden:

  • Wat is de daksituatie? (Materiaal van het dak, hellingshoek en verschillende dakvlaktes)
  • Scheidingen voor looppaden; er moet genoeg ruimte zijn voor onderhoudswerkzaamheden
  • De draagkracht van het dak; is het dak sterk genoeg voor de constructie?

In het geval van het dak van dit project is er gekozen voor een ontwerp met 6 gedeeltes/vlakken, waarbij er voldoende ruimte is voor scheidingen voor looppaden. Wat betreft de draagkracht: deze bleek niet voldoende te zijn. Maar daar is een oplossing voor.

 

Dak niet sterk genoeg? Zonnepanelen toch mogelijk!

In sommige gevallen blijkt na de dakberekening het dak niet voldoende draagkracht te hebben, zoals in het geval van dit project. Zijn zonnepanelen dan niet mogelijk? Nee, dat hoeft zeker niet. Soms is het mogelijk een draagconstructie te ontwikkelen die aan bepaalde delen van het dak kunnen worden geschroefd waar het dak het gewicht wel kan dragen. Dit is voor elk dak anders, dergelijke constructies zijn daarom vaak speciaal voor de klant op maat ontwikkeld.

Twijfelt u over de draagkracht van uw dak? Wij kunnen voor u kijken naar de mogelijkheden om alsnog zonnepanelen te laten installeren.

 

Zonnepanelen voor Peugeot Kerketuinen

 

“De eerste opbrengsten overtreffen onze verwachtingen”, aldus de klant

Door de 840 panelen van het A-merk DMEGC (295 en 300 Wp varianten) en SolarEdge omvormers voor optimale opbrengst die door ons zijn gelegd en onderhouden, zal er op lang termijn veel zonne-energie opgewekt kunnen worden. Energie die het bedrijf nu niet meer hoeft in te kopen. Dit gegeven in combinatie met onze goede service resulteert in een tevreden opdrachtgever. “In 2013 werden we klant bij Innova Energie en dat beviel zo goed, dat we partners zijn geworden. Niet alleen om hun scherpe tarieven en goede service: het is een no-nonsensebedrijf, net als wij. Ook overtreffen de eerste opbrengsten onze verwachtingen”, aldus Aldo Buikema van de Riva-groep.

 

Wat heeft het project precies opgebracht voor de klant?

  • 768.880 kWh aan zonne-energie opgewekt tot nu toe.
  • Een grote hoeveelheid CO2-uitstoot bespaard: wel 301.399 kg. Dit is de vergelijken met het planten van 8.996 bomen.
  • Opgekrikt MVO-beleid en voorbeeld voor autodealers in Nederland.
  • Mooi zicht op de zonnepanelen vanuit het hoger gelegen kantoor

 

Als opdrachtnemer zijn wij erg blij dat wij kans hebben gekregen om de Riva-groep bij te staan en te helpen bij het verduurzamen, vooral met dit grootschalige project op bekend, vertrouwd terrein.

➔ Lees hier meer over de samenwerking tussen Innova Energie en de Riva-groep

 

 

Als ondernemer rendement halen uit duurzame oplossingen?

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn bedrijf, wat zijn de kosten van zonnepanelen (of andere duurzame energieoplossingen), en misschien wel het belangrijkst: wat levert het mij uiteindelijk op?

Precies hiermee kunnen wij u helpen. Wij van Innova Duurzaam zijn er voor ondernemingen die de volgende stap willen zetten in hun verduurzamingstraject. Wij bieden totaaloplossingen op maat en geven advies en begeleiding advies tijdens het gehele proces, van A tot Z. Van ons kunt u kwaliteit verwachten voor een optimaal resultaat.

 

Bekijk hier onze duurzame oplossingen

 

 

Projectfoto’s