Slimme Energieprijzen die met de Markt meebewegenVul in en ontdek uw persoonlijke aanbod

Waarom kiezen voor Dynamische Prijzen?

Verheug u, want het toonaangevende product ‘Innova Dynamic Pricing’ voor particulieren is nu beschikbaar! Dit baanbrekende product stelt u in staat om een energiecontract af te sluiten met dynamische prijzen. Deze prijzen bewegen synchroon met de marktprijs voor energie. Voor gas variëren ze dagelijks, terwijl stroomtarieven zelfs elk uur veranderen! Met Innova Dynamic Pricing geven we u de kans om op een intelligente manier te besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Innova Dynamic Pricing hanteert energietarieven gebaseerd op verschillende invloeden, zoals het tijdstip van de dag, de dag van de week, het seizoen en de actuele energievraag. Hierdoor zijn we in staat om flexibel om te gaan met schommelingen in aanbod en vraag, waardoor we u voordelige energieprijzen kunnen bieden wanneer de vraag lager is.

Voor u als gewaardeerde klant betekent dit een energierekening die fluctueert afhankelijk van uw verbruik en de actuele energieprijs. Wanneer de tarieven laag zijn, kunt u besparen door op dat moment uw apparaten te gebruiken. Bij hogere tarieven is het verstandig even te wachten.

Het fantastische van dynamische prijzen is dat u op elk gewenst moment kunt overstappen naar vaste tarieven, zonder enige boete!

Met Innova Dynamic Pricing geniet u van maximale flexibiliteit en groene energie voor een duurzame levensstijl.


 

Ontdek de Voordelen van Dynamische Prijzen

Voordelen:

  • Uw tarieven bewegen mee met de marktprijs, zodat u nooit te veel betaalt
  • U betaalt enkel voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt
  • Stuur uw energieverbruik bij naar voordelige uren op de markt
  • Bij een dalende energiemarkt dalen uw tarieven eveneens

Nadelen:

  • De wintermaanden kunnen hogere kosten met zich meebrengen door groter gasverbruik
  • Uw maandelijkse facturen variëren
  • Teruglevering van energie is niet beschikbaar
  • Bij stijgende energieprijzen stijgen ook uw tarieven mee

 


 

Dynamic Pricing

Hoe werkt salderen met Dynamic Pricing

Met Innova Dynamic Pricing kunt u profiteren van salderen, een handige manier om uw energiekosten te verlagen. Salderen houdt in dat u de energie die u opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen kunt verrekenen met de energie die u verbruikt. Dit betekent dat wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt, het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. In ruil daarvoor ontvangt u een vergoeding of tegoed op uw energierekening.

Met Dynamic Pricing wordt salderen nog interessanter. Aangezien de energieprijzen fluctueren op basis van de markt, kunt u uw overtollige energie terugleveren op momenten waarop de energieprijzen hoog zijn. Op die manier krijgt u een hogere vergoeding voor uw opgewekte energie. U kunt dus nog meer besparen op uw energiekosten en uw duurzame inspanningen worden extra beloond.

Door te kiezen voor Dynamic Pricing met salderen, kunt u dus niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Waarom is een slimme meter verplicht?

Een vereiste is het hebben van een slimme meter. Het is namelijk essentieel voor ons om nauwkeurig te kunnen vaststellen wanneer iemand elektriciteit en gas verbruikt. Alleen met een slimme meter kunnen we deze metingen goed uitvoeren.

Bovendien zijn we van mening dat dynamische energietarieven noodzakelijk zijn voor de verduurzaming van het energienet. Klanten moeten worden beloond wanneer ze energie verbruiken op momenten waarop er veel energie beschikbaar is, zoals op een zonnige middag wanneer de zonnepanelen een hoogtepunt bereiken in energieproductie. Ook deze beloningen kunnen alleen worden vastgesteld met behulp van een slimme meter.

Hoe werkt de facturatie?

Normaal gesproken is uw termijnbedrag gebaseerd op het verbruik over een heel jaar gedeeld door 12 om op een gemiddeld maandbedrag uit te komen dat iedere maand hetzelfde is.

Bij dynamische prijzen proberen wij zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten te blijven. Door stookkosten zal het verbruik waarschijnlijk ook hoger zijn in de winter dan in de zomer.
De rekening verschilt dus ook per maand.

Omdat u uw energie vooruit betaalt, schatten wij eerst in hoeveel u de volgende maand zal verbruiken. En we maken een inschatting van de energieprijzen van de volgende maand.

Wat is Dynamic Pricing

Energiecontracten met dynamische prijzen zijn gekoppeld aan de directe prijzen van de markt. Ook wel de spotmarkten voor elektriciteit (EPEX) en gas (LEBA). Dit betekent dat de prijzen een dag van tevoren worden vastgesteld, of zelfs per uur. Door hier slim op in te spelen kunt u energiekosten besparen en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Als energiemaatschappij bieden wij onze klanten de mogelijkheid om te profiteren van deze innovatieve manier van energieprijzen.

Naast dat de energieprijzen zijn gekoppeld aan de markt, zijn er nog andere factoren van invloed. Denk hierbij aan het tijdstip van de dag, de dag van de week, het seizoen en de vraag naar energie op dat moment. Bij dit prijsmodel wordt de prijs van energie niet vastgesteld op basis van een vaste prijs per kWh, zoals bij traditionele energietarieven.