10 dingen die je moet weten over zonnepanelen

10 dingen die je moet weten over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een hot topic. Als je net zonnepanelen op je huis hebt geplaatst of erover nadenkt, is het handig om een paar belangrijke dingen te weten. Bij Innova Energie staan vooruit denken en verduurzamen centraal, en we willen jou helpen om je investering in zonne-energie optimaal te benutten. Lees hier 10 dingen die je moet weten over zonnepanelen.

Vergelijking dynamisch vs vast energiecontract

Vaste energiecontracten vs. Dynamische energiecontracten

Sta je op het punt om een energiecontract af te sluiten? Dan kun je onder andere kiezen tussen een dynamisch energiecontract en een vast energiecontract. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen en passen bij verschillende situaties. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen van beide contracten.

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Je zou het niet zeggen, maar de zomer staat echt voor de deur. Dit betekent dat de temperaturen weer gaan stijgen en veel mensen zoeken naar manieren om hun huis koel en comfortabel te houden. Twee populaire opties zijn de mobiele airconditioner en de ventilator. Maar welk apparaat is het beste voor jouw situatie? In deze blog vergelijken we de kosten van beide apparaten, inclusief aanschaf en stroomverbruik, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Gevolgen coalitieakkoord energierekening

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Het nieuwe coalitieakkoord brengt mogelijk veranderingen met zich mee die invloed kunnen hebben op jouw energierekening. Door wijzigingen in subsidies, gasbelastingen en nieuwe plannen voor kerncentrales kan de manier veranderen waarop we in Nederland energie gebruiken en betalen. Hieronder lees je wat deze veranderingen kunnen betekenen voor jouw maandelijkse uitgaven.

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Als je kiest voor CO2-gecompenseerd gas, denk je dat je een milieuvriendelijke keuze maakt. Klinkt logisch, toch? Toch is dit vaak niet het geval. Uit recent onderzoek van KRO-NCRV’s Pointer is gebleken dat berichten en claims bij energieleveranciers van ‘CO2-gecompenseerd gas’ vaak misleidend zijn en niet daadwerkelijk duurzaam of milieubewust. Niet eerlijk tegenover de klant, maar net zo goed niet eerlijk tegenover de concurrent.

Energie besparen was buiten drogen

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Wat is er nu lekkerder dan de geur van buiten gedroogde lakens en kleding? Met temperaturen die oplopen biedt de lente perfecte kansen om te besparen op jouw energierekening. Wist je dat een droger een van de grootste verbruikers is in huis? Toch best zonde van de energie als de zon buiten volop schijnt… tenzij je natuurlijk zonnepanelen hebt. Het niet gebruiken van de droger kan een groot verschil maken in het energieverbruik van je huishouden

cv-ketel temperatuur verlagen lente

Lente bespaartips!

Verlaag de temperatuur van je cv-ketel. De lente is in volle gang en dat betekent langere dagen, meer zonlicht, en vooral: een stijgende temperatuur buiten. Dit is het perfecte moment om ook thuis slimme keuzes te maken voor zowel comfort als je portemonnee. Een simpele maar effectieve manier om te besparen is door de aanvoertemperatuur van je verwarming in de cv-ketel te verlagen.

Thuisbatterij voor zelfopgewekte zonne-energie

Thuisbatterij: jouw zonne-energie opslaan?

Zelfopgewekte zonne-energie is een fantastische bron van duurzame energie, maar zonder de juiste opslag gaat veel van deze groene stroom ongebruikt terug naar het elektriciteitsnet. Een gemiste kans! Met een thuisbatterij kun je deze dynamiek veranderen en meer uit je zonnepanelen halen. Ontdek hoe een thuisbatterij de opslag van zelfopgewekte zonne-energie optimaliseert en jou helpt om zelfvoorzienender te zijn.

Zonnepanelen

Vaste terugleveringskosten in de energiemarkt

In de snel veranderende wereld van energievoorziening, waar duurzaamheid en zelfopwekking steeds belangrijker worden, nemen energieleveranciers stappen om de kosten en baten eerlijk te verdelen onder alle gebruikers. Een van deze stappen is de introductie van vaste terugleveringskosten in de energiemarkt.

AZ Vrouwen comeback

Na een afwezigheid van twaalf lange jaren, hebben de AZ Vrouwen een comeback in de Eredivisie voor het seizoen 2023-2024 gemaakt. Deze terugkeer markeert niet alleen een nieuw hoofdstuk voor de club, maar is ook een goude aanwinst voor het vrouwenvoetbal in Nederland. De AZ-Vrouwen hebben een indrukwekkende historie met maar liefst drie landstitels en twee deelnames aan de UEFA Women’s Champions League. Met de comeback van een nieuw talentvol vrouwenteam, is AZ Alkmaar vastberaden om de succesvolle lijn door te zetten.

Noodfonds

Tijdelijk Noodfonds Energie 2024

Door het wegvallen van het prijsplafond voor energie, hogere gasbelastingen en stijgende netbeheerderkosten, zitten veel mensen met de handen in het haar over hun energierekening. Gelukkig is het Tijdelijk Noodfonds opnieuw geopend, een initiatief dat wij samen met andere energieleveranciers en de Nederlandse overheid ondersteunen.

Uw energierekening vanaf 1 januari 2024

Er gaat het één en ander veranderen in het nieuwe jaar, ook voor u! 2024 brengt een aantal belangrijke veranderingen met zich mee die invloed hebben op uw energiekosten. Zo worden er wijzigingen doorgevoerd in de energiebelasting en netbeheerkosten (twee componenten in de opbouw van uw energierekening), én stopt het prijsplafond voor energie.

Fossielvrije toekomst heeft invloed op de energieprijzen

Fossielvrije toekomst heeft invloed op energieprijzen

Terwijl Nederland streeft naar een fossielvrije toekomst brengt deze verandering onvermijdelijke kosten met zich mee. Accountants- en adviesorganisatie PwC Nederland heeft bevestigd dat de prijzen van gas en stroom de komende jaren zullen stijgen. Deze stijging is een direct gevolg van de overgang naar duurzamere energiebronnen en heeft invloed op energieprijzen. Maar wat betekent dit concreet voor u als consument?

Bent u één van de 6% die meer gaat betalen dan nodig?

Het huidige energielandschap is voortdurend in beweging. Innova Energie houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Recentelijk heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onthuld dat ongeveer 6% van de Nederlandse huishoudens een energiecontract heeft met tarieven die boven het prijsplafond zitten. Dit betekent dat deze huishoudens, met het verdwijnen van het prijsplafond vanaf 1 januari 2024 meer gaan betalen.

Gas wintermaanden

Let op! Gas kan duurder worden in de winter

De dagen worden weer korter en de temperatuur daalt. Voor velen betekent dit niet alleen een extra uurtje slaap, maar ook zorgen over een stijgende gasrekening. We willen allemaal comfortabel en warm zitten in ons huis. Maar door recente wereldgebeurtenissen zoals de onrust in Israël, kan de rekening dit jaar nog hoger uitvallen dan verwacht. Dit artikel legt uit welke factoren effect kunnen hebben op de gasprijzen, zodat jij goed voorbereid de wintermaanden in kunt gaan.

Stroomverbruik: Waterkoker vs. Quooker

Stroomverbruik: Waterkoker vs. Quooker

Elke dag maken we talloze keuzes. Sommige van deze beslissingen, zoals de manier waarop we water verwarmen, kunnen een verrassend effect hebben op onze energierekening en ecologische voetafdruk. Wil je weten of je energie kunt besparen in de keuken? In deze blog leggen we uit welk apparaat, afhankelijk van het gebruikersgedrag, het minste stroom verbruikt: de waterkoker of de Quooker.

Bespaar geld en gas in de lente en zomer

Nu de lente is begonnen en de temperaturen langzaam stijgen, kun je met een paar eenvoudige aanpassingen aan je cv-ketel en thermostaat aanzienlijk besparen op je energierekening. Door bijvoorbeeld je thermostaat op de zomerstand te zetten, voorkom je onnodig energieverbruik. Als je de kamerthermostaat het hele jaar door op dezelfde temperatuur laat staan, kan het zijn dat je cv-ketel ’s nachts aanslaat en onnodig gas verbruikt.

Een energiecontract voor een half jaar: voors en tegens

Steeds meer energieleveranciers bieden een contract aan voor 6 maanden. Maar is dit wel verstandig voor jou als consument? In deze blog bespreken we de voors en tegens van een energiecontract voor een half jaar.

Nieuwe kookplaat? Gas of inductie?

Welke keuze moet je maken als je op zoek bent naar een nieuwe kookplaat? Gas of inductie? Veel mensen beschouwen gas nog steeds als de beste optie, maar inductie is populair aan het worden. Koken op inductie is goedkoper dan op een traditionele elektrische kookplaat. Maar is het ook voordeliger, veiliger en makkelijker in gebruik dan gas? Laten we het vergelijken.

luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid in huis invloed op uw energierekening?

Hoe heeft de luchtvochtigheid in huis invloed op uw energierekening? Luchtvochtigheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het verwarmen van uw huis. Hoewel het misschien niet de eerste gedachte is wanneer u aan verwarming denkt, kan een te hoge luchtvochtigheid invloed hebben op hoe efficiënt uw verwarming werkt en hoe comfortabel u zich voelt in uw huis.

Stroomverbruik airco

Wat kost een airco aan stroom?

Nu de zomer is aangebroken, maar ook in het algemeen vanwege de klimaatopwarming, worden airco’s best aantrekkelijk. En met de groeiende populariteit en tegelijkertijd de groeiende prijs voor energie vraagt men zich massaal het volgende af: ‘Hoeveel energie/stroom verbruikt een airco?’. Lees het hele verhaal.

Hoe lang mag je bij laadpaal staan

Hoe lang mag je bij een laadpaal staan?

Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn nog redelijk nieuw in het verkeerlandschap. We zien dat er regelmatig verwarring ontstaat omtrent de regels en wetgeving met betrekking tot openbare laadpalen/oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dit artikel schept duidelijk over hoe lang je bij een laadpaal mag staan en wanneer je een boete krijgt bij het parkeren op zo’n oplaadplek.

Versterkt broeikaseffect

Versterkt broeikaseffect

Het broeikaseffect, waarschijnlijk heeft iedereen er een negatieve associatie mee. Maar wist u dat het broeikaseffect ook een natuurlijk proces is? Zonder natuurlijk broeikaseffect was het aardoppervlakte zo’n -15 graden, niet gemiddeld 15 graden zoals het nu is. Maar dit kan snel oplopen… En dat hebben we zelf in de hand.

Gemiddeld stroomverbruik per dag

Het gemiddelde stroomverbruik

Wat is nu het gemiddelde stroomverbruik van huishoudens in Nederland? Het is een vraag die vaak voor komt. Niet zo gek, want iedereen is benieuwd of hij of zij verstandig omgaat met het energieverbruik. U verbruikt én betaalt liever niet teveel natuurlijk!

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Wat kost een zonnepaneel per stuk?

Hoewel het niet gebruikelijk is één zonnepaneel aan te schaffen, komt de vraag over wat de zonnepaneel prijs per stuk is wel regelmatig voor. Een zonnepaneel vangt door middel van fotovoltaïsche cellen (ookwel PV-cellen) fotonen uit zonlicht op en zet deze om tot elektriciteit. Je kan dus wel zeggen dat een zonnepaneel niet echt een gebruikelijk voorwerp is. Logisch dat men zich afvraagt hoeveel zo’n paneel eigenlijk kost. Lees hier wat zonnepanelen per stuk kosten.

mvo betekenis

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

De betekenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen, afgekort MVO, is niet voor alle ondernemers even duidelijk. Dit terwijl MVO een steeds belangrijker aandachtspunt wordt én moet worden binnen organisaties. In een uitputtende wereld zijn het vooral bedrijven die een groot verschil kunnen maken in het welzijn van de maatschappelijk. Dus, wat is MVO dan precies? U leest het in dit artikel.

Nadelen zonnepanelen

De nadelen van zonnepanelen: wat anderen u niet vertellen

Zonnepanelen hebben sterke verhalen en over de winstgevende voordelen valt er veel te lezen. Voordat u kunt genieten van het rendement uit uw zonnepanelen zijn er natuurlijk wel een paar punten die u als consument of ondernemer van tevoren wilt weten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en krijgt u geen onaangename verrassingen achteraf. Lees u in over de nadelen van zonnepanelen en haal er uw voordeel uit.