Maximaal verbruik per dag binnen het prijsplafond

Het maximale verbruik binnen het prijsplafond van 2.900 kWh en 1.200 m3 wordt verdeeld over de 365 dagen van het jaar. De hoeveelheid stroom en gas die u elke dag mag gebruiken, wordt bepaald door een standaard verbruiksprofiel van een gemiddeld huishouden. Hierdoor is de hoeveelheid stroom en gas die u in de winter per dag mag gebruiken hoger dan in de zomer.

Als klant van Innova Energie kunt u uw verbruik bekijken ten opzichte van het prijsplafond maximum verbruik. Log in op Mijn Innova met uw klantnummer, en ga naar > Verbruik. Klik onder de grafiek van Elektra of Gas op ‘Meer inzicht in uw verbruiken in combinatie met het prijsplafond’, en vindt uw verbruik ten opzichte van het prijsplafond maximumverbruik.

Inloggen Mijn Innova

 

Wat als ik per dag meer of minder verbruik?

Het is altijd verstandig om over heel 2023 zo veel mogelijk onder de 2.900 kWh en 1.200 m3 proberen te blijven. Aan het einde van de contractperiode of na een jaar vanaf de startdatum van uw contract krijgt u de jaar- of eindnota. Op dat moment wordt er gekeken welke dagen hiervan binnen het prijsplafond vallen. Alle maximale verbruiken per dag worden bij elkaar opgeteld. Dit wordt vervolgens afgetrokken van uw daadwerkelijke verbruik. Er wordt dus gekeken naar het maximum verbruik van de totale periode, niet per dag.

Is uw daadwerkelijke verbruik lager? Dan wordt alles afgerekend op het maximale tarief van het prijsplafond.

Is uw daadwerkelijke verbruik hoger? Dan betaalt u over het stuk dat boven het maximale verbruik uit komt het tarief in uw contract.

 

 

Wat als ik tussentijds overstap?

De prijsplafondregels zijn vanuit de overheid opgesteld en voor elke leverancier hetzelfde. Stap je tussentijds over dan wordt het prijsplafond tot het moment van overstappen over alle maximale verbruiken tot de overstap dag verrekend. Vanaf deze datum kijkt de nieuwe leverancier naar alle maximale verbruiken die vanaf de overstapdatum gelden.

Let op! Heb je op het moment van overstappen minder dan de maximale verbruiken per dag verbruikt? Dan wordt dit niet meegenomen naar uw nieuwe leverancier.

 

Dit fractiemodel is opgesteld door de overheid. Op deze pagina van de overheid leest u meer informatie, én vindt u een rekenvoorbeeld.