Innova Duurzaam Project in de bouw

De nieuwe hypermoderne Audi Terminal verduurzamen: een gaaf project voor de Riva groep

Na het aanleggen van zonnepanelenparken bij diverse Peugeot DAVO dealers is nu ook de Audi Terminal, een vestiging van de Riva groep, aan de beurt. De Terminal is nog is de bouw en is naar verwachting deze zomer klaar, spiksplinternieuw mét onze zonnepanelen en al.

In de automotive branche, waar elektrische auto’s steeds populairder worden, is verduurzamen belangrijk. Na de energiebesparende maatregelen die de Riva-groep heeft getroffen, was het tijd voor de volgende stap: zelf energie opwekken door middel van zonnepanelenparken op het dak bij diverse vestigingen. Zo ook bij de Audi Terminal (van Wittebrug), een moderne showroom op het Forepark in Den Haag. Met het vergroenen van deze vestigingen zorgt de Riva groep niet alleen voor een groen imago, maar voldoen zij ook aan de energiebesparingsplichten die gelden in Nederland. Gezien de omvang van de Riva groep, moeten zij naast de informatieplicht energiebeparing ook een EED Energie-audit doen. Met de aanleg van zonnepanelenparken ben je als bedrijf zijnde in één klap klaar voor een duurzame toekomst.

➔ Bekijk hier het eerste zonproject voor Riva-groep

➔ Bekijk hier het tweede zonproject voor Riva-groep

 

De Audi Terminal gereed maken voor installatie

Ongeveer een jaar geleden is de bouw van de terminal begonnen. Het was de Riva groep duidelijk dat ook het dak van deze vestiging groen zou worden. Dat betekende een mooi, nieuw project die wij, Innova Duurzaam, met trots kunnen gaan uitvoeren van A tot Z. In de afgelopen maanden is er hard gebouwd aan de terminal en inmiddels is het dak (bijna) klaar voor installatie. Afgelopen maand zijn wij langs geweest voor een schouw om een dakinspectie te doen. Hieruit bleek bijvoorbeeld dat door de PVC dakbedekking andere voetjes/standaarden voor de onderconstructie nodig zijn (de normale rubberen voetjes gaan op termijn reageren met de weekmakers in de PVC). Ook is er een herberekening gedaan en zijn het aantal zonnepanelen die er zullen komen te liggen vastgesteld op 720 panelen (!), een mooie hoeveelheid. Nu gaan we aan de slag alles rond te krijgen en mikken we op installatie vanaf 21 juni 2021.

 

De 720 panelen die er komen te leggen zullen jaarlijks meer dan 265.000 kWh gaan produceren. Dat is goed voor 76 huishoudens van 4 personen!

 

 

Bij hypermoderne panden zijn zonnepanelen niet weg te denken

Panden die hedendaags worden gebouwd moeten toekomst bestendigd zijn. Duurzame, energiebesparende oplossingen als zonnepanelen kunnen dan niet ontbreken; duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip in de samenleving en het is belangrijk om als bedrijf een steentje bij te dragen aan een betere toekomst. Net zoals consumenten steeds vaker kiezen voor zonnepanelen, doen bedrijven dit ook. Wordt er een nieuwe vestiging of pand (bij)gebouwd, dan is dat een goed moment om direct een haalbaarheidscheck voor zonnepanelen te laten uitvoeren. Bij hypermoderne gebouwen voorzien van technische snufjes zijn zonnepanelen al helemaal niet meer weg te denken.

 

Als ondernemer ook verduurzamen en rendement halen uit uw dak?

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn bedrijf, wat zijn de kosten van een zonnepanelenpark, en misschien wel het belangrijkst: wat levert het mij uiteindelijk op?

Precies hiermee kunnen wij u helpen. Wij van Innova Duurzaam zijn er voor ondernemingen die de volgende stap willen zetten in hun verduurzamingstraject. Wij bieden totaaloplossingen op maat en geven advies en begeleiding advies tijdens het gehele proces, van A tot Z.

Bekijk hier onze duurzame oplossingen

 

 

Projectfoto’s