Innova Duurzaam zonnepanelenproject: Peugeot DAVO Den Haag

Vergroenen van de Peugeot dealer: het eerste project

In opdracht van de Riva-Groep hebben wij zonnepanelenparken mogen realiseren voor diverse vestigingen. De Peugeot DAVO dealer in het Forepark in Den Haag is er één van.

In de automative branche, waar elektrische auto’s steeds populairder worden, is verduurzamen belangrijk. Na de energiebesparende maatregelen die de Riva-groep heeft getroffen, was het tijd voor de volgende stap: zelf energie opwekken door middel van 3.500 zonnepanelen (!), verdeeld over vier vestigingen. Eén van de vestigingen nemen we hier onder de loep.

➔ Bekijk hier het tweede project voor Riva-groep

 

Verloop van het project en gebruikte materialen

Voor dit project zijn wij verantwoordelijk geweest voor het gehele projectmanagement. Dit begon met het uitvoeren van een technische haalbaarheidsonderzoek en het aanvragen van de SDE-subsidie.

De volgende stap was het daadwerkelijk realiseren van het project: inkopen van materialen en het bouwen van de constructie. Hiervoor hebben wij uitsluitend A-merken en dus A-klasse materialen gebruikt. Dit is belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Zonnepaneleninstallaties zijn grote oppervlaktes die jarenlang intact moeten blijven. Een dak ligt open en bloot en moet bestendigd zijn voor alle weerselementen. Het gebruik van betrouwbare materialen is dan cruciaal.

Voor dit project zijn circa 750 zonnepanelen verdeeld over 2 daken gebruikt van DMEGC. De zonnepanelen zijn voorzien van power optimizers (SolarEdge power optimizer 600). Hierdoor is het systeem goed te onderhouden en is de opbrengst te maximaliseren. Daarnaast zijn er 7 omvormers geïnstalleerd (SolarEdge 27,6K), deze kunnen de opgevangen zonne-energie terugleveren aan het energienetwerk.

Tot slot zijn wij ook verantwoordelijk voor het monitoren en bijhouden van dit zonnepanelenpark.

Als opdrachtnemer zijn wij erg blij dat wij kans hebben gekregen om de Riva-groep bij te staan en te helpen bij het verduurzamen. Jammer dat de zonnepanelenconstructie niet te zien is vanaf de grond, want het project is een lust voor het oog! (bekijk de foto’s onderaan deze pagina).

➔ Lees hier meer over de samenwerking tussen Innova Energie en de Riva-groep

 

Wat heeft het zonnepanelenpark tot nu toe opgeleverd?

 

  • 284.420 kWh aan zonne-energie opgewekt sinds juni 2018! Dat is genoeg voor 85 huishoudens.
  • Een grote hoeveelheid CO2-uitstoot bespaard: wel 111.493 kg! Dit is de vergelijken met het planten van 3.328 bomen.
  • Opgekrikt MVO-beleid en voorbeeld voor autodealers in Nederland.

 

Zonnepanelen dak project

 

Als ondernemer rendement halen uit een eigen zonnepanelenpark?

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn bedrijf, wat zijn de kosten van een zonnepanelenpark, en misschien wel het belangrijkst: wat levert het mij uiteindelijk op?

Precies hiermee kunnen wij u helpen. Wij van Innova Duurzaam zijn er voor ondernemingen die de volgende stap willen zetten in hun verduurzamingstraject. Wij bieden totaaloplossingen op maat en geven advies en begeleiding advies tijdens het gehele proces, van A tot Z.

Bekijk hier onze duurzame oplossingen

 

 

Projectfoto’s

 

Ga terug naar Duurzaam Ondernemen