Slimme meter

Een slimme meter heeft veel voordelen.

De belangrijkste voordelen van een slimme meter op een rij:

  • Geen meterstanden meer doorgeven: wij kunnen uw meterstanden op afstand uitlezen.
  • Inzage in uw energieverbruik: u ontvangt maandelijks een overzicht van uw energieverbruik. Door inzicht in uw energieverbruik kunt u makkelijker gaan besparen op uw energiekosten.
  • Nauwkeurige jaar- of eindnota: de slimme meter geeft nauwkeurig uw meterstanden aan. Hierdoor ontstaan er geen misverstanden meer over de doorgegeven meterstanden. Geschatte meterstanden zijn verleden tijd.
  • Geen extra meter bij terugleveren energie: als u zelf stroom opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en deze teruglevert aan uw energieleverancier, dan heeft u hiervoor geen aparte meter meer nodig. Een slimme meter meet zowel de geleverde stroom als de door u teruggeleverde stroom.

Advies op maat

Met de slimme meter van Innova Energie heeft u een belangrijk instrument in handen om eenvoudig energie te besparen. Deze energiemeter kan uw meterstanden veilig en automatisch aan ons doorgeven. Daardoor kunnen wij u gericht en op maat adviseren over hoe u nog meer kunt besparen. Ook handig: er hoeft nooit meer iemand langs te komen om de meterstanden op te nemen. Ook dat bespaart u weer tijd.

Betaal geen cent te veel

Nog een voordeel: u betaalt wat u verbruikt heeft. Schattingen behoren definitief tot het verleden. Wij bundelen de facturen van al uw vestigingen tot één overzichtelijke factuur. Daarin staat precies de door u afgenomen energie. Tot op de komma. U betaalt geen cent te veel en bespaart u tijd.

Handig bij terugleveren stroom

Als u zelf stroom opwekt en het teveel aan energie aan ons wil terugleveren, dan heeft u daarvoor geen extra meter nodig. Want ook dat kan via de slimme meter.


Gratis slimme meter aanvragen

Als klant van Innova Energie krijgt u de slimme meter van ons cadeau, mits u uw contract met ons volledig nakomt. U kunt de slimme meter eenvoudig aanvragen via de website van uw netbeheerder. Uw netbeheerder vindt u op uw energienota’s of via www.eancodeboek.nl.

Als ondernemer heeft u uw tijd hard nodig voor uw business. Daarom zetten wij de links naar de aanvraagformulieren voor u op een rij:

Hoe werkt het?

1. U klikt hierboven op de naam van uw netbeheerder.
2. U leest de informatie en voorwaarden door, vult het aanvraagformulier in en verzendt deze.
3. Uw netbeheerder controleert of een slimme meter op uw adres mogelijk is.
4. U ontvangt binnen 2 tot 3 weken bericht van uw netbeheerder.
5. Uw netbeheerder maakt binnen 3 maanden een afspraak met u om uw meter te vervangen, uiteraard mits dit op uw adres mogelijk is.
6. U ontvangt een factuur voor de metervervanging en betaalt deze.
7. U stuurt ons een kopie van de factuur van uw netbeheerder. Dit kan per e-mail naar klantenservice@innovaenergie.nl of per post naar ons antwoordnummer:

Innova Energie B.V.
Antwoordnummer 10052
2260 VB Leidschendam

8. Wij maken de vergoeding voor de slimme meter over naar het rekeningnummer (IBAN) dat bij ons bekend is of verrekenen het bedrag met eventuele openstaande facturen.

De plaatsing van de slimme meter wordt alleen vergoed binnen de leveringsperiode van Innova Energie en niet bij contractbreuk.


Veelgestelde vragen

Slimme meter

Waar kan ik mijn EAN-code of meternummer vinden?

Uw EAN-code is verbonden aan uw elektriciteit- of gasaansluiting, niet aan uw slimme of traditionele meter. Bij een nieuwe meter verandert dit nummer dan ook niet. Uw EAN-code(s) kunt u opzoeken in het EAN-codeboek.

Uw meternummer is uiteraard wél aan uw slimme of traditionele meter verbonden. Deze kunt u dan ook vinden op de meter in de meterkast. Bij een slimme meter is deze vaak te vinden bij of onder de streepjescode, bij een traditionele meter herkent u het nummer aan de 2 beginletters ‘No’.

Hoe kan ik enkeltarief aanvragen?

Bent u erachter gekomen dat enkeltarief voordeliger voor u is? U kunt via klantenservice@innovaenergie.nl enkeltarief aanvragen. Bij de wijziging van dubbel- naar enkeltarief verandert er niets aan uw meter. U zult de wijziging alleen terugzien op uw jaarnota.

Wanneer is het enkeltarief voordeliger?

Als u een meter met twee actieve telwerken heeft, kunt u kiezen tussen een enkel- en of dubbeltarief. Als u ’s nachts evenveel of meer energie verbruikt dan overdag bent u met een dubbeltarief goedkoper uit. Zodra u overdag meer stroom verbruikt dan ’s nachts bent u voordeliger uit met een enkeltarief. Het verschil tussen enkel- en dubbeltarief is dan kleiner geworden.

Wanneer gaat het daltarief in?

Als u een leveringsadres in Noord-Brabant of Limburg heeft, dan geldt het daltarief hier meestal van 21:00 tot 07:00 uur. In andere provincies is dit meestal van 23:00 tot 07:00 uur. Ook in een aantal gemeenten rondom Leiden gaat het daltarief al om 21:00 uur in. Maar doordat het dubbeltarief in sommige provincies en regio’s meer uren heeft, is het dubbeltarief op overige plaatsen iets lager. Dit is afhankelijk van uw netbeheerder. In het weekend en tijdens feestdagen geldt het daltarief de hele dag.

Hoe kan ik een slimme meter aanvragen?

U kunt uw slimme meter rechtstreeks bij uw netbeheerder aanvragen. De uitleg hiervoor vindt u op onze Slimme meter pagina.

Goed om te weten: als klant van Innova Energie krijgt u de kosten voor de slimme meter vergoed.