Duurzaam

Hoe draagt dit bij aan de energietransitie?

Door een eerlijkere verdeling van de kosten bevorderen we de groei van duurzame energie en investeren we in een toekomstbestendig netwerk. Dit is essentieel voor het realiseren van onze gezamenlijke doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Zijn er uitzonderingen op deze kosten?

Specifieke situaties kunnen leiden tot uitzonderingen. Wij adviseren u om onze klantenservice te contacteren voor meer informatie over uw persoonlijke situatie en eventuele uitzonderingen.

Wat kan ik doen om mijn kosten te minimaliseren?

Optimaliseer uw energieverbruik door energie-intensieve activiteiten te plannen op momenten van hoge zonne-energieproductie. Dit vermindert de hoeveelheid energie die u teruglevert en kan leiden tot lagere terugleveringskosten.

Kan ik bezwaar maken tegen deze kosten?

We begrijpen dat elke verandering vragen of zorgen kan oproepen. We nodigen u uit om contact op te nemen met onze klantenservice om uw specifieke situatie te bespreken. We zijn er om u te helpen en te zorgen dat u goed geïnformeerd bent over deze nieuwe maatregel.

Verandert dit de aantrekkelijkheid van zonnepanelen?

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het terugleveren van energie, blijft het investeren in zonnepanelen voordelig. Deze kosten dragen bij aan de duurzaamheid en effici├źntie van ons energienetwerk, wat op de lange termijn ten goede komt aan alle gebruikers.

Wat zijn de voordelen voor mij als klant?

Deze maatregel biedt u duidelijkheid over de bijdrage die u levert aan het onderhoud en de stabiliteit van het energienet. Het zorgt voor een transparante kostenstructuur en ondersteunt de duurzaamheid van ons energienetwerk, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.

Hoe worden deze kosten berekend?

De vaste terugleveringskosten zijn gebaseerd op de hoeveelheid energie die u jaarlijks aan het net teruglevert. We hebben verschillende schalen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat deze kosten eerlijk worden verdeeld, afhankelijk van uw bijdrage aan het net.

Waarom introduceert onze energieleverancier vaste terugleveringskosten?

Met de toename van zonne-energieproductie komen er momenten voor waarop het aanbod van energie de vraag overstijgt, wat leidt tot extra kosten voor het beheren van het netwerk. Om deze kosten eerlijk te verdelen, hebben we besloten vaste terugleveringskosten in te voeren voor klanten die energie terugleveren aan het net. Dit zorgt voor een evenwichtiger en duurzamer energienetwerk.

Waar moet ik rekening mee houden als ik zonnepanelen wil?

Om zonnepanelen zonder zorgen op uw dak te installeren zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Meer informatie vindt u op onze website of vraag de snelgids zonnepanelen aan. Natuurlijk kunt u ook in gesprek met een van onze adviseurs.

Wat is het verschil tussen salderen en terugleveren?

Salderen is het aftrekken van de opgewekte kWh van de energierekening en met terugleveren bedoelen we het teruggeven van kWh aan het elektriciteitsnet. Het verschil zit met name in de vergoeding. Bij salderen is dit hetzelfde bedrag als u normaal betaalt (inclusief belastingen) en bij terugleveren is dit een kaal terugleveringstarief dat u per kWh ontvangt (exclusief belastingen).

Kortom; het teruglevertarief geldt wanneer u op jaarbasis meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, de rest wordt gesaldeerd.